Cukier puder otrzymywany jest przez zmielenie cukru kryształu.
Charakteryzuje się jednolitą konsystencją i granulacją.
Stosowanie cukru pudru gwarantuje tradycyjny smak domowych wypieków. Jest idealnym surowcem do produkcji każdego rodzaju ciast, kremów, deserów i dekoracji.
Doskonale nadaje się także w branży piekarniczej i cukierniczej oraz w przemyśle farmaceutycznym.
Pobierz zdjęcieWartość odżywcza | w 100 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 1700kJ / 400kcal | 20% |
Tłuszcz | 0 g | 0% |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0% |
Węglowodany | 100 g | 38% |
Cukry | 100 g | 111% |
Białko | 0 g | 0% |
Sól** | 0 g | 0% |
* RWS - Referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000 kcal)
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Produkt może zawierać gluten i seler.