Świat Kuchni

Kasza gryczana z boczkiem

Produkty

  • 200g kaszy gryczanej (2 torebki)
  • 100g wędzonego boczku
  • smalec ( 1 łyżeczka)
  • cebula (1 szt.)
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ugotować kaszę według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu. Rozgrzać smalec, następnie wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i boczek. Dodać majeranek.

Smażyć do zarumienienia. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie polać kaszę i wymieszać.

Zobacz także

Groch z kapustą

pioziom trudności: średni

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Grochówka

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Sałatka wiosenna

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 30 min

Zobacz szczegóły