Świat Kuchni

Kasza gryczana z borowikami

Produkty

  • 2 torebki kaszy gryczanej z warzywami
  • 300 g świeżych borowików
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • natka pietruszki
  • 1,5 szklanki wywaru warzywnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę z warzywami ugotować według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu. Oczyścić borowiki, obgotować, ostudzone pokroić na części i obsmażyć na maśle. Z pozostałego tłuszczu zrobić jasną zasmażkę, zalać wywarem warzywnym, doprawić solą, pieprzem i zagotować. Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki.

Zobacz także

Groch z kapustą

pioziom trudności: średni

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Grochówka

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Sałatka wiosenna

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 30 min

Zobacz szczegóły