Świat Kuchni

Pierogi z kaszą jęczmienną

Produkty

Ciasto:

  • mąka żytnia
  • woda
  • sól

Farsz:

  • kasza jęczmienna (2 torebki)
  • 2 żółtka
  • curry
  • sól, pieprz biały
  • słonina
  • śmietana 18%

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto, kaszę przepłukać, ugotować na sypko, wystudzoną połączyć ze zmiksowanymi z curry żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Z rozwałkowanego ciasta wykrawać placuszki, dodać farsz i lepić kształtne pierożki. Podawać okraszone skwarkami ze słoniny i śmietaną.

Zobacz także

Groch z kapustą

pioziom trudności: średni

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Grochówka

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Sałatka wiosenna

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 30 min

Zobacz szczegóły