Świat Kuchni

Sałatka wiosenna

Produkty

  • 125 g kuskus
  • 125 ml gorącego bulionu
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 0,5 ogórka sałatkowego
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek rzeżuchy
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 7 łyżek oleju
  • 4 łyżki octu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kuskus przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Rzodkiewkę pokroić w plasterki. Ogórka w talarki, natomiast cebulę w drobną kostkę. Koperek posiekać i ująć 0,25 porcji. Połączyć wszystkie składniki i doprawić do smaku. Z oleju i octu oraz reszty koperku przygotować sos, którym polewa się składniki sałatki. Wszystko razem wymieszać.

Zobacz także

Groch z kapustą

pioziom trudności: średni

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Grochówka

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Sałatka wiosenna

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 30 min

Zobacz szczegóły