Świat Kuchni

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Produkty

  • 2 torebki kaszy gryczanej z warzywami
  • 0,3 kg pieczarek
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól, pieprz
  • ser żółty

Sposób przygotowania

Kaszę z warzywami ugotować według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu. Do naczynia wsypać kaszę, dodać usmażone mięso mielone wraz z drobno pokrojoną cebulą, oraz pieczarki. Odpowiednio przyprawić. Wierzch polać jogurtem wymieszanym z ketchupem i posypać startym serem. Zapiec w temperaturze 180oC.

Zobacz także

Groch z kapustą

pioziom trudności: średni

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Grochówka

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Sałatka wiosenna

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 30 min

Zobacz szczegóły