Świat Kuchni

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej

Produkty

  • 2 torebki kaszy jęczmiennej z warzywami
  • 300 g pieczarek
  • 500 g wędzonego boczku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • ser żółty
  • zioła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę z warzywami ugotować według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu. Do naczynia wsypać kaszę, dodać kukurydzę, groszek, pokrojony w kostkę wędzony boczek oraz pieczarki. Odpowiednio przyprawić. Wierzch posypać startym serem i zapiec w temperaturze 180oC przez około 10 minut.

Zobacz także

Groch z kapustą

pioziom trudności: średni

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Grochówka

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Sałatka wiosenna

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 30 min

Zobacz szczegóły