Świat Kuchni

Zraziki wieprzowe

Produkty

  • 200 g kaszy jęczmiennej
  • 0,5 kg wieprzowiny
  • 200 g mąki
  • 1 cebula
  • sól

Sposób przygotowania

Uformować zrazy, przed smażeniem oprószyć mąką i solą. Obsmażyć zrazy z dwóch stron. Cebulę pokroić w talarki i lekko zrumienić na tłuszczu. Wszystko przełożyć do jednego naczynia i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Przyprawić do smaku. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu.

Zobacz także

Groch z kapustą

pioziom trudności: średni

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Grochówka

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Sałatka wiosenna

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 30 min

Zobacz szczegóły