Świat Kuchni

Gulasz wieprzowy

Produkty

  • 200 g kaszy jęczmiennej (2 torebki)
  • smalec (1 łyżka)
  • cebula (1 szt.)
  • mięso wieprzowe (300 g)
  • czerwona papryka (2 szt.)
  • pomidory (2 szt.)
  • czosnek (2 ząbki)
  • czerwona papryka w proszku
  • kminek, majeranek, sól, pieprz mielony

Sposób przygotowania

Ugotować kaszę według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu. Zarumienić na smalcu drobno posiekaną cebulę, dodać pokrojone w kostkę mięso wieprzowe - podsmażyć. Następnie osolić, posypać pieprzem, czerwoną papryką w proszku - dusić. Po krótkim duszeniu dolać wodę i dodać pokrojoną paprykę. Po kilkunastu minutach dodać pomidory, rozgnieciony kminek, dolać wodę i podgotować. Przyprawić czosnkiem i majerankiem. Podawać z kaszą jęczmienną.

Zobacz także

Groch z kapustą

pioziom trudności: średni

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Grochówka

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Sałatka wiosenna

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 30 min

Zobacz szczegóły