Świat Kuchni

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Produkty

  • 200 g ryżu (2 torebki)
  • tuńczyk (1 puszka)
  • kukurydza (1 puszka)
  • ogórek konserwowy (1 szt.)
  • majonez (1 mały słoik)
  • musztarda (1 łyżeczka)
  • jajko gotowane na twardo (2 szt.)
  • sól, pieprz, koperek

Sposób przygotowania

Ugotować ryż według sposobu przygotowania podanego na opakowaniu. Do głębokiego naczynia wsypać odsączoną kukurydzę, dodać całą puszkę tuńczyka i pokrojonego w kostkę ogórka konserwowego. Wymieszać. Następnie dodać ostudzony ryż, przyprawić solą, pieprzem do smaku. Dodać majonez i łyżeczkę musztardy. Posypać pokrojonym koperkiem. Następnie wszystko dokładnie wymieszać.

Zobacz także

Groch z kapustą

pioziom trudności: średni

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Grochówka

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Sałatka wiosenna

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 30 min

Zobacz szczegóły