Świat Kuchni

Zupa gulaszowa

Produkty

  • mięso wieprzowe (500 g)
  • włoszczyzna
  • 4 ziemniaki
  • kasza gryczana (1 torebka)
  • 1 papryka czerwona świeża
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz czarny mielony
  • papryka ostra mielona
  • koncentrat pomidorowy (2 łyżki)
  • natka pietruszki
  • olej

Sposób przygotowania

Mięso umyć w zimnej wodzie, osuszyć, następnie podsmażyć na złoty kolor na gorącym oleju, na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną w paski świeżą paprykę. Przełożyć mięso i paprykę do garnka, zalać wrzącą wodą, gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Po 20 minutach przyprawić solą, pieprzem, papryką mieloną i koncentratem, dorzucić listek laurowy i ziele angielskie oraz pokrojone warzywa, ziemniaki i kaszę gryczaną.

Podawać z posiekaną natką pietruszki.

Zobacz także

Groch z kapustą

pioziom trudności: średni

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Grochówka

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 60 min

Zobacz szczegóły

Sałatka wiosenna

pioziom trudności: łatwy

czas przygotowania 30 min

Zobacz szczegóły